Thaise Knoflook Paddestoelen Noedels

Posted by admin On augustus - 22 - 2009

Thaise Knoflook Paddestoelen Noedels
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstechniek: Wokken

Bereiding

Kook de noedels met wat zout of Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken.

Borstel ondertussen de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of plakjes. Was en snijd de Chinese kool in repen. Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat olie in en wok hierin het gehakt en de knoflook 3 minuten. Roerbak dan de paddestoelen 2 minuten mee en vervolgens de kool nog 3 minuten.

Roer de boemboe en 2 dl water door het vleesmengsel en vervolgens de uitgelekte noedels. Wok nog een paar minuten tot alles door en door warm is.

Serveer de noedels in kommen of diepe borden.

Smaakvariant
Vervang de Boemboe Groene Curry door Sambal Manis en de Chinese kool door wilde spinazie.

Op tafel
Zet voor de liefhebbers Gebakken Uitjes, Sambal Badjak, Atjar en Kroepoek Hot op tafel.

Ingrediënten
200 g shii-takepaddestoelen
250 g champignons
800 g Chinese kool
400 g gehakt
1 bakje Kruidenpasta Groene Curry
4 teentjes knoflook
1 pak Wok Noedels
Ketjap Asin of zout
Wokolie

(Bron Conimex) Bekijk de afbeelding op ware grootte

Dit artikel is geplaatst onder de categorie:Recepten

One Response to “Thaise Knoflook Paddestoelen Noedels”

  1. Eefje schreef:

    Hoi!

    Nou dit klinkt enorm lekker, ik ga het zeker proberen. Ik heb nog een bakje groene curry liggen en ik wist niet goed wat hiermee te doen.
    Dank je voor dit lekkere idee.
    Ik laat je weten hoe ik het vond smaken.

    groetjes, eefje

Geef een reactie



Poll

Welke Oosterse keuken vind je het lekkerst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...