Thaise curry met rundvlees en aubergine

Posted by admin On oktober - 6 - 2010

Thaise curry met rundvlees en aubergine
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 125 minuten
Bereidingstechniek: Stoven

Bereiden

Vlees in blokjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. Laos schillen, in plakjes en vervolgens in dunne reepjes snijden. Aubergine schoonmaken en in blokjes snijden.

In pan 2 eetlepels olie verhitten en aubergine al omscheppend bruinbakken. Aubergine uit pan op bord scheppen.

 Rest van olie in dezelfde pan verhitten en vlees al omscheppend bruinbakken.

Curry pasta, laos en sjalotje toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken. Vissaus, limoenblaadjes en 2 dl kokend water erdoor roeren.

Gerecht afgedekt ca. 1 1/2 uur laten stoven. Bamboescheuten afgieten. Aubergine en bamboescheuten door stoofvlees scheppen en nog ca. 30 minuten meestoven.

Koriander boven gerecht fijn knippen. Eventueel limoenblaadjes verwijderen. Lekker met pandanrijst.

Ingrediënten
500 g runderlappen
2 sjalotjes
3 cm verse laos (galanga)
1 aubergine
3 eetlepels olie
2 eetlepels rode curry pasta (pot a 225 g)
2-3 eetlepels vissaus
6 verse limoenblaadjes
1 blikje bamboescheuten (227 g)
4 takjes koriander

Dit artikel is geplaatst onder de categorie:Recepten

Geef een reactie



Poll

Welke Oosterse keuken vind je het lekkerst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...