Thaise curry met rundvlees

Posted by admin On oktober - 6 - 2010

Thaise curry met rundvlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 210 minuten
Bereidingstechniek: Stoven

Bereiden

In kleine droge koekenpan korianderzaadjes roosteren tot ze geuren. Overdoen in vijzel en laten afkoelen. Koriander en peperkorrels met stamper fijnwrijven. Knoflook, zout en helft van verse koriander beetje bij beetje toevoegen en alles met stamper tot smeuïge curry pasta wrijven. Of alle ingrediënten in minimengkom van keukenmachine tot curry pasta pureren.

Vlees in grove stukken snijden en mengen met curry pasta. Vlees op een koele plek (niet in de koelkast) 1 uur marineren.

 In braadpan kokosmelk aan de kook brengen. Vlees erdoor scheppen en afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaar sudderen.

Pompoen in parten snijden, zaden verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Rode peper, pompoen en vissaus door vlees scheppen, 30 min. zachtjes laten sudderen tot pompoen gaar is. Rest van koriander erover strooien.

Lekker met pandanrijst.

Ingrediënten
1/2 eetlepel korianderzaadjes
1/2 eetlepel witte peperkorrels
5 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel grof zeezout
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
500 g magere rib-/runderlappen
1 blik kokosmelk (400 ml)
750 g pompoen, geschild
1/2 rode peper, in reepjes
1 eetlepel Thaise vissaus

Dit artikel is geplaatst onder de categorie:Recepten

Geef een reactie



Poll

Welke Oosterse keuken vind je het lekkerst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...