Thaise biefstuk salade

Posted by admin On mei - 7 - 2010

Thaise biefstuksalade
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstechniek: Grillen

Bereiden
Rooster de rauwe rijstkorrels goudbruin in eendroge koekenpan. Laat ze op een bord afkoelen. Wrijf de rijstkorrels in een vijzel fijn.

Currypasta en olie mengen en hiermee biefstuk bestrijken. Smaken 5 min. laten intrekken.

Mango met dunschiller schillen. Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in grove stukken snijden. Uit waterkers harde takjes verwijderen. Limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen . Limoen uitpersen.

Grillpan verhitten. In grillpan biefstuk in 4 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé roosteren, regelmatig keren. In kom limoensap met -rasp, rode peper, sojasaus, vissaus en basterdsuiker tot dressing roeren.

Biefstuk in plakjes snijden en door dressing scheppen. Waterkers, mango en bosui erdoor mengen.
Biefstuksalade over vier grote, wijde kommen verdelen en rijstpoeder erover strooien. Lekker met naanbrood.

Ingrediënten
50 g witte rijst
1 eetlepel Thaise rode currypasta
2 eetlepels olie
200 g kogelbiefstuk
1 rijpe mango
1 zak waterkers (75 g)
1 limoen
1 rode peper, in dunne reepjes
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels vissaus
1/2 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
3 bosuitjes, in brede ringen

Dit artikel is geplaatst onder de categorie:Recepten

Geef een reactie



Poll

Welke Oosterse keuken vind je het lekkerst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...