Salade met gember kokos dressing

Posted by admin On mei - 14 - 2010

Salade met gember kokos dressing
Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereiden
Zaadjes uit peper verwijderen en fijnsnijden. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Santen al roerend erin oplossen. Pan van vuur nemen.

Gember schillen en boven santen fijn raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Peperstukjes en basterdsuiker toevoegen, dressing op smaak brengen met vissaus en limoensap. Laten afkoelen.

Komkommer schillen en in lengte halveren. Zaadjes met theelepel eruit schrapen, komkommer in dunne plakjes snijden.

In schaal komkommer en taugé met dressing omscheppen. Wortelrauwkost erover verdelen. Koriander boven salade fijn knippen.

Ingrediënten
1/2 rode peper
4 eetlepels santen (zakje a 30 g)
2 cm gemberwortel
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel limoensap
3/4 komkommer
125 g taugé
150 g worteljulienne (zakje)
4 takjes koriander

Dit artikel is geplaatst onder de categorie:Recepten

Geef een reactie



Poll

Welke Oosterse keuken vind je het lekkerst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...