Rode Curry van kalkoen en boontjes

Posted by admin On december - 29 - 2009

Rode Curry van kalkoen en boontjes
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstechniek: Wokken

Bereiding

Kook de rijst met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de kalkoen in stukjes. Maak de boontjes schoon en halveer ze. Pel de uien en snijd ze in dunne, halve ringen.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat olie in en wok hierin de kalkoen 2 minuten. Roerbak dan de boontjes en de uien 5 minuten mee.

Meng er de djintan, de kokos, de kruidenpasta en 3 dl water doorheen, breng dit aan de kook en laat de curry 7 minuten pruttelen.

Verdeel de rijst over 4 kommen of borden en schep de curry erop.

smaakvariant
Voeg een scheutje gembersiroop en wat verse koriander of basilicum toe. Door minder kruidenpasta te gebruiken wordt de curry minder scherp.

Op tafel
Lekker met Kroepoek.

Ingrediënten
 400 g kalkoenfilet
600 g sperziebonen
4 el Kruidenpasta Rode Curry
300 g witte rijst
2 uien
0.5 el  Djintan
Wok Olie
4 el Geraspte Kokos

(Bron Conimex)Bekijk de afbeelding op ware grootte

Dit artikel is geplaatst onder de categorie:Recepten

Geef een reactie



Poll

Welke Oosterse keuken vind je het lekkerst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...