Kip in rode kokos curry met gekookte en gefrituurde mie
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstechniek: Frituren

Bereiden
Snij de kipfilet in blokjes. . Knoflook en sjalotjes pellen en fijnsnijden. In wok of braadpan olie verhitten, knoflook en sjalotjes 1 minuut fruiten.

Currypasta, kerriepoeder en koenjit erdoor mengen. Kokosmelk en kipblokjes toevoegen en geheel al roerend tegen de kook aan brengen. Vuur laag draaien, deksel op wok leggen en ca. 10 minuten tegen de kook aan houden. Af en toe omscheppen.

Intussen in friteuse olie verhitten tot 180 °C en in grote pan water aan de kook brengen.

Stoneleeks boven kommetje fijn knippen. Suiker, vissaus en limoensap door kokoscurry roeren en saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.

Van eiermie 2/3 deel volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken. Naspoelen met koud water en in vergiet laten uitlekken. Tegelijkertijd rest van eiermie in gedeelten in ca. 1 minuut krokant frituren. Met schuimspaan uit frituurpan scheppen en op keukenpapier laten uitdruipen. Gekookte mie over vier voorverwarmde borden verdelen. Kip kokos curry over mie scheppen, garneren met stoneleeks en gefrituurde mie.

Ingrediënten:
500 g kipfilet
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 eetlepels olie
2 eetlepels rode currypasta
1 eetlepel kerriepoeder
1 mespunt koenjit (geelwortel)
6 dl kokosmelk
4 stoneleeks (of het groen van 2 bosuitjes)
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
250 g Chinese eiermie, dun
olie om te frituren

Dit artikel is geplaatst onder de categorie:Recepten

Geef een reactie



Poll

Welke Oosterse keuken vind je het lekkerst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...