Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst

Posted by admin On augustus - 26 - 2009

Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst
Aantal personen:4
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstechniek: Wokken

Bereiding

Kook de rijst met wat zout of ketjap gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de biefstuk in plakjes. Was en snijd de Chinese kool in reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat olie in en wok hierin de Chinese koolreepjes met een halve eetlepel kerrie gedurende 3 minuten.

Voeg een scheutje ketjap toe en roerbak de kool nog minuut. Schep de reepjes uit de wok en houd ze afgedekt warm.

Laat de wok opnieuw goed heet worden.

Voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de biefstukplakjes ongeveer 1 minuut. Meng de boemboe en 1 dl water door het vlees en laat het zo 2-3 minuten pruttelen. Bestrooi het gerecht met de koriander.

Schep de warme rijst op 4 warme borden. Schep de Chinese kool ernaast en de gewokte biefstuk erop.

Smaakvariant
Vervang de biefstuk door roerbakvleesreepjes. Dit gerecht is ook lekker met spitskool.

Op tafel
Zet voor extra smaak Gebakken Uitjes op tafel

Ingrediënten
400 g basmatirijst
400 g biefstuk
1 grote Chinese kool
Wokolie
Kerrie Djawa
1 bakje Boemboe Smoor Vlees
Ketjap Manis
6 el grofgehakte koriander

(Bron Conimex)Bekijk de afbeelding op ware grootte

Dit artikel is geplaatst onder de categorie:Recepten

One Response to “Gewokte biefstuk met koriander, Chinese kool en rijst”

  1. jef schreef:

    het menuutje

Geef een reactie



Poll

Welke Oosterse keuken vind je het lekkerst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...