Veel lekkers uit China!

Posted by admin On augustus - 22 - 2009

Veel lekkers uit China!
Auteur: Ching-He Huang
Type: Hardcover
Aantal pagina’s: 192
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.
Datum: februari 2009

Ching-He Huang, het nieuwe gezicht van de Chinese keuken op tv, geeft onze favoriete Chinese gerechten een nieuw jasje met gebruik van verse, goed verkrijgbare ingrediënten. Zo laat zij zien hoe gezond, licht en simpel Chinees koken kan zijn.

Beschrijving

De recepten die in de BBC-tv-serie Chinese Food Made Easy werden gemaakt, zijn in Veel lekkers uit China! in acht hoofdstukken ondergebracht: van Favoriete afhaalgerechten, tot Dumplings, dim sums en noedels, en van Street food tot Feestelijke gerechten. In het hele boek vind je tips voor bij het koken en beschrijvingen van de basistechnieken, bijzonder keukengerei en alles wat de thuiskok moet weten over het gebruik van een wok. Want Ching heeft niet alleen een passie voor de Chinese keuken, maar ook voor de Chinese cultuur. Ching’s menuplanner tot slot maakt het mogelijk een geheel authentieke Chinese maaltijd samen te stellen.

Ching geeft inspiratie om een heerlijke Chinese maaltijd te koken met een moderne draai. Met dit boek ontdekt de lezer de echte Chinese keuken en maak hij de authentieke, makkelijke en toegankelijke recepten zonder veel problemen in zijn eigen keuken.

Ching-He Huang werd geboren in Taiwan, groeide op in Zuid-Afrika en woont sinds haar elfde in Londen. Haar passie voor gezonde en overheerlijke Chinese gerechten en haar elegante verschijning bezorgden haar een grote groep enthousiaste volgelingen. Van haar eerste boek China modern werden in ons land al meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

‘Wie denkt de Chinese keuken te kennen, kent Ching-He Huang nog niet. Deze sprankelende dame, een rising star in Engeland, is dé ambassadrice van een nieuwe generatie Chinese koks. Haar passie, het laten vervagen van de grenzen tussen de keukens van Oost en West, heeft ze gevangen in China modern.’

Recensie(s)
Tweede boek van het nieuwe BBC-kookprogramma: “Ching’s keuken” dat ook in Nederland werd uitgezonden; eerder verscheen ‘China modern*. In dit nieuwe boek recepten voor favoriete afhaalgerechten, gevolgd door gerechten uit Sichuan, recepten voor dumplings, dim sum, en noedels, recepten met vis en schelpdieren, voor streetfood en feestelijke recepten. Afgesloten wordt met enkele desserts en dranken. In het laatste hoofdstuk recepten voor bijgerechten als diverse rijstschotels, groente en salades, paddenstoelen enz. Met aandacht voor de wok en hoe daarin geroerbakt, gestoomd en gefrituurd kan worden, ander keukengerei en de voorraadkast. Met menusuggesties voor allerlei gelegenheden en een ingredientenlijst. Bij de recepten voor twee en voor vier eters is het handig dat steeds door alternatieven te noemen rekening wordt gehouden met vegetariers en met mensen die geen varkensvlees eten. De meeste ingredienten zijn in goed gesorteerde toko’s te vinden, maar in Nederlandse supers zitten eend, kreeft, krab, jacobsschelpen enz. niet in het assortiment! Goed vertaald. Mooie kleurenfoto’s. Met register.

NBD|Biblion recensie

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

Veel lekkers uit China is onder andere verkrijgbaar bij Bol.Com en Bruna.nl

Dit artikel is geplaatst onder de categorie:Kookboeken

One Response to “Veel lekkers uit China!”

  1. Lianne schreef:

    Volgens mij is het boek momenteel helaas uitverkocht…..

Geef een reactiePoll

Welke Oosterse keuken vind je het lekkerst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...